25 jarig jubileum in 2017

 

In de 25 jaar dat Dialekgroep Angers! bestaat is er veel veranderd.

 

In 1992 werd in Kessel door een aantal enthousiaste zangers en zangeressen het koor How about Us opgericht. Er werd een dirigent gezocht en gaandeweg werd de groep groter. Ook het repertoire was gevarieerd, maar naast de vele Engelstalige nummers werden ook wel Nederlandse nummers gezongen. Optredens waren er bij diverse gelegenheden en op het hoogtepunt van How about Us waren er zo’n 25 zangers en zangeressen tegelijk actief.


In 2010 kwam het besef dat er wel iets moest gebeuren wilde je als koor nog van enige relevantie zijn. Het was niet hip om in een koor te zingen en aan optredens was steeds moeilijk te komen. Besloten werd om het over een andere boeg te gooien en ons te richten op dialectmuziek. Het groepje dat zong was inmiddels al aardig geslonken, ook al omdat de koerswijziging ook leden kostte. De naam werd veranderd in Dialekgroep Angers! en samen met dirigent René Haustermans werd een mooi repertoire neergezet. Van Mien Dorp tot nummers van de Schintaler en Carboon. Maar ook van Limburgse troubadours door de hele provincie heen. Daarnaast nog een heel kerstrepertoire in het Limburgs.
Dat alles werpt zijn vruchten af. Angers wordt door heel de provincie veel gevraagd om op treden en jaarvergaderingen,  paas- en kerstvieringen op te luisteren.

 

Zingen is een leuke uitlaatklep en als je dat dan ook nog in je eigen streektaal kunt doen is dat helemaal geweldig.

 

Op zondagmiddag 10 december 2017 werd het 25-jarig jubileum gevierd met een concert in café Beej Ton en Marij in Kessel. Naast een eigen optreden was er een verrassend optreden van koorlid Astrid die enkele nummers harpmuziek ten gehore bracht. Alle oud-leden waren uitgenodigd, naast natuurlijk iedereen die Dialekgroep Angers! een warm hart toedraagt.